Már lehet jelentkezni a brüsszeli szimpóziumra

  • Megosztás
  • 2017. április 10.

Az Európa emlékezete című, a 20. század történetével foglalkozó intézetek hatodik, brüsszeli szimpóziumát 2017. június 6-8-án rendezik meg. Az idei tanácskozás témája Az erőszak a XX. századi Európa történelmében. Már lehet jelentkezni a tudományos ülésre, a regisztráció utolsó napja 2017. május 15.

Az eseményt az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata minden esztendőben azzal a céllal rendezi meg, hogy elősegítse és elmélyítse a XX. század történetének kutatásával foglalkozó intézmények és szervezetek, illetve a különböző országok történelemoktatásai közötti együttműködést. A szimpóziumokon a résztvevők megvitatják, hogy lehetséges-e közös európai emlékezet.

Az idei panelbeszélgetések résztvevői között lesz többek között Andrzej Nowak professzor a krakkói Jagelló Egyetemről, Jeffrey Olick professzor a Virginiai Egyetemről, Valerie Rosoux professzor a belgiumi Leuveni Katolikus Egyetemről és Michel Wieviorka professzor a franciaországi Humán Tudományok Kutatóházából (Fondation Maison des Sciences de l'homme).

A vitára, panelbeszélgetésekre a XX. század történelmével foglalkozó történészeket, valamint múzeumok és emlékezetpolitikai intézetek, oktatási és tudományos központok, alapítványok és egyesületek képviselőit várják. A jelentkezők előadásokon, panelbeszélgetéseken, valamint műhelyfoglalkozásokon vehetnek részt. A Nemzeti Emlékezet Bizottsága a brüsszeli rendezvény egyik szervezője.

További információ, részletes program és a jelentkezési lap elérhető itt....

További részletek

Közlemény

___________________

Kapcsolódó tartalom: