Európa emlékezete hatodik, brüsszeli szimpózium

  • Megosztás
  • 2017. április 18.

Az Európa emlékezete című, a 20. század történetével foglalkozó intézetek hatodik, brüsszeli szimpóziumát 2017. június 6-8-án rendezik meg. A konferencián szeretnék bemutatni a Közép-Kelet- és Nyugat-Európai országok tapasztalatait, hogy az erőszak mely formája jogszerű, ugyanúgy azt is, hogyan emlékeznek, tanítják ezt Európa egyes részein.

Az első napon rendezett beszélgetés moderátora a Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnöke.

Az eseményt az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata minden esztendőben azzal a céllal rendezi meg, hogy elősegítse és elmélyítse a XX. század történetének kutatásával foglalkozó intézmények és szervezetek, illetve a különböző országok történelemoktatásai közötti együttműködést. A szimpóziumokon a résztvevők megvitatják, hogy lehetséges-e közös európai emlékezet.

Az idei panelbeszélgetések résztvevői között lesz többek között Andrzej Nowak professzor a krakkói Jagelló Egyetemről, Jeffrey Olick professzor a Virginiai Egyetemről, Valerie Rosoux professzor a belgiumi Leuveni Katolikus Egyetemről és Michel Wieviorka professzor a franciaországi Humán Tudományok Kutatóházából (Fondation Maison des Sciences de l'homme).

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága a brüsszeli rendezvény egyik szervezője.

Az esemény részletes programja megtekinthető itt...

___________________

Kapcsolódó tartalom:


Címkék

Földváryné Kiss Réka